Dalí i el seu primer retrat de Gala

Salvador Dalí - Gala - 1931 gala-formigues (detalls) grill-ull

La Fundació Gala-Salvador Dalí ha adquirit el que podria ser el primer retrat que el pintor va fer de la seva musa Gala. L’obra ha estat comprada en una subasta a Nova York per 540.000 dòlars, uns 378.000 euros, i es podrà veure al Teatre Museu Dalí de Figueres.

Es tracta d’un petit collage fet sobre una targeta de felicitació dels anys ’20, molt minuciós donat les seves petites dimensions: 13,9 x 9,2 centímetres. El retrat de Gala recrea el fum d’una cigarreta i la iconografia que l’envolta -el peix, el grill, les formigues i la figura del gran masturbador a la part inferior- es repeteix en d’altres quadres que Dalí pinta entre 1929 i 1931.

A la part inferior dreta, està firmat amb la dedicatòria “Pour l’oliveta. Salvador Dalí, 1931” (oliveta, com a diminutiu d’oliva, era l’apelatiu carinyós amb que el pintor es referia a la seva dona).

///

La Fundació Gala-Salvador Dalí ha adquirido el que podria ser el primer retrato que el pintor hizo de su musa Gala. La obra se ha comprado en una subasta en Nueva York por 540.000 dólares, unos 378.000 euros, y se podrá ver en el Teatro Museo Dalí de Figueres.

Se trata de un pequeño collage hecho sobre una tarjeta de felicitación de los años ’20, muy minucioso dadas sus pequeñas dimensiones: 13,9 x 9,2 centímetres. El retrato de Gala recrea el humo de un cigarrillo y la iconografia que lo rodea -el pez, el grillo, las hormigas i la figura del gran masturbador en la parte inferior- se repite en otros cuadros que Dalí pinta entre 1929 y 1931.

En la parte inferior derecha, está firmado con la dedicatoria “Pour l’oliveta. Salvador Dalí, 1931″ (oliveta, como diminutivo de aceituna, era el apelativo cariñoso con el que el pintor se referia a su mujer).

0 comments
Submit comment